Lia Virkus soovitab:Mississippi mudakook

Kaheksale- kümnele

See mahlane šokolaadine kook maitseb imehea. Kui armastad tumedat šokolaadi, küpseta sellega, kui oled piimašokolaadisõber, vali oma lemmik. Võimalusel küpseta kook valmis eelmisel päeval ja kaunista vahukoore ning šokolaadiga vahetult enne serveerimist.


Põhi: • 200 g digestiivküpsiseid • 60 g võid • 60 g šokolaadi

Täidis: • 200 g šokolaadi • 200 g võid • 4 muna • 3 dl heledat muscovado’t • 2 dl vahukoort

Peale: • 2 dl vahukoort • 2 sl vanillsuhkrut

Kaunistuseks: • riivitud šokolaadi


Põhja valmistamiseks purusta küpsised. Sulata või ja šokolaad kuumaveevannil, sega küpsisepuru sulašoklaadivõi sisse. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm küpsetuspaberiga ja suru segu selle põhja. Täidiseks sulata šokolaad ja või kuumaveevannil, lase veidi jahtuda. Vahusta munad suhkruga tihedaks heledaks vahuks. Mikserda hulka koor ja sega kokku šokolaadi-võiseguga. Jaota täidis küpsisepõhjale. Küpseta 180kraadises ahjus 45 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda, siis on seda kergem lõigata. Vahetult enne serveerimist vahusta koor vanillsuhkruga ja laota koogile. Kaunista riivitud šokolaadiga.

Retsept raamatust “Minu parimad. Lihtsad kodused toidud ja küpsetised.”

Reklaam