Lia Virkus soovitab Karamelli-šokolaadikook

Kümnele

Valmistusaeg: 10 minutit + ahjus 30–40 minutit

Mahlane kook üllatab fariinsuhkru võrratu karamellimaitse ja šokolaaditükkidega. Serveeri seda soojalt koos vanillijäätisega või jahtunult tee/kohvi kõrvale.
• 200 g võid • 1 dl suhkrut • 2 dl fariinsuhkrut • 2 muna • 1 dl hapukoort • 5 dl nisujahu • 1 tl söögisoodat • 1 tl küpsetuspulbrit • 2 tl vanillsuhkrut • 100 g hakitud tumedat või piimašokolaadi


Vahusta toasoe või suhkrutega. Lisa vahustamist jätkates ükshaaval munad ja hapukoor. Sega jahuga teised kuivained ning lisa tainasse. Viimaks lisa ka hakitud šokolaad. Pane tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 175kraadise ahju allosas 30–40 minutit. NB! Ära kooki üle küpseta, ka ahjust välja võttes valmib see vormis edasi.

Reklaam