Lia Virkus soovitab Tatra-tuunikalasalat

Neljale-kuuele
See salatiretsept on meie peres kasutusel olnud juba palju aastaid. Valmistan seda nii koorese majoneesikastme kui ka oliiviõli-palsamiäädika, mee ja küüslaugu vinegrettkastmega’, kuidas parajasti isutab.

200 g keetmata tatart
1 konserv tuunikalatükid õlis
200 g punaseid kirsstomateid
2 väikest värsket kurki ( pool pikka)
paar suurt peotäit rukola salatit
3 keedetud muna
Küüslaugune vinegrettkaste:

3 sl külmpressoliiviõli
1 sl mett
2 sl palsamiäädikat
1-2 küüslauguküünt
soola ja musta pipart

Loputa tatar külma veega sõelal, keeda peaaegu pehmeks ehk al dente. Nõruta sõelal ja loputa külma veega, et üle ei küpseks. Maitsesta kohe soola ja sidrunipipraga, et tatar ei jääks salatis mage. Poolita pestud kirsstomatid ja kurgid pikuti, soovi korral koori ja viiluta. Sega kõik koostisosad kokku, maitsesta soola ja pipraga. Serveeri koheselt või hoia serveerimiseni külmas. Kui salatit on vaja kauem külmas hoida, sega kõik kokku ilma rukolata ja lisa see salatisse vahetult enne serveerimist. Kaunista salat munasektoritega (või haki need salatisse), rukolalehtede ja kirsstomatitega.
Reklaam