Lia Virkus soovitab:kihiline ämbri/kausi/salat

Kihiline ämbrisalat

Kaheksale
Valmistusaeg: 30 minutit

Kui soovid salatit piknikule või sõprade poole kaasa võtta, on mugav valmistada see plastämbrisse. Grillipidudest on kindlasti üle jäänud mõni lihaämber, mis taaskasutusse võtta. Kodus võid salati muidugi kaussi teha.

1,8 l mahutav plastämber
3 dl keetmata sarvekesi
200 g Krakovi vorsti või sinki
4 muna
2 porgandit
2 tomatit
2 dl marineeritud kõrvitsat või tükeldatud marineeritud kurki

Kaste:
2 dl majoneesi
3 dl hapukoort
2 tl Inglise sinepit (Felix)
2 tl aroomisoola

Kaunistuseks:
hakitud tilli, peterselli ja soovi korral saialillelehti

Sega kokku kastmeained. Keeda sarvekesed ja kurna; loputa külma veega, nõruta ja sega sortsu õliga. Lase lõplikult jahtuda. Keeda ja tükelda munad ning porgandid. Haki tomatid ja vorst või sink. Lao salatiained kihiti ämbrisse, alustades ja lõpetades sarvekestega. Pane kastet iga kahe-kolme kihi vahele ning kata salat sellega ka pealt. Puista üle hakitud maitserohelisega.

Reklaam