Lia Virkus soovitab: kaneelisaiamuffinid

Kaneelisaiamuffinid

12-14 tk

KIirelt ja lihsatlt saad valmis küpsetada kaneelisaiamuffinid, mis on mahlased ja head, sees võrratu täidis: või, kaneeli ja suhkruga.
100 g toasooja võid
2, 5 dl suhkrut
2 muna
3 dl hapupiima või keefirit
2 tl küpsetuspulbrit
2 tl vanillisuhkrut
näpuotsaga soola
4 dl nisujahu

Täidis:
4 sl suhkrut
1 sl kaneeli
25 g toasooja võid

Kaunistuseks: suhkrut ja kaneeli

Vahusta toasoe või suhkruga, lisa ükshaaval munad, vahepeal vahustamist jätkates. Lisa keefir. Sega omavahel jahu küpsetuspubri, vanilli ja soolaga; lisa taina hulka ja sega hoolikalt läbi.

Jaga pool tainast võiga määritud muffinipanni pesadesse. Sega kokku täidiseained: toasoe või suhkru ja kaneeliga. Jaga see pesadesse ja tõsta peale ülejäänud tainas. Puista peale väheke suhkrut ja kaneeli. Küpseta muffineid ahjus 200 kraadi juures u 15 minutit või kuni muffinid kaunilt kerkinud ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks.

Reklaam