Lia Virkus soovitab: Hapukapsas lihata

Hapukapsas apelsinimahla ja jõhvikatega                      

8-le

Valmista vahelduseks hapukapsad ilma lihata, saavad samuti imehead!  Apelsinimahla asemel võib lisada ka õunamahla (1,5 dl) või kasutada jõhvikate asemel kuivatatud aprikoose või musti ploome. Õli pole vaja lisada, sest pühade ajal on niigi palju rasvase liha söömist ja ilma õlita kapsad maitsevad ka väga head.

1 kg hapukapsast

5 dl vett (vajadusel rohkem)

100–150 g kuivatatud jõhvikaid (või aprikoose, musti ploome)

1 apelsini värskelt pressitud mahl

Pane kapsas ja vesi paksu põhjaga potti madalal kuumusel hauduma. Lase kapsal vähemalt tund aega rahulikult haududa, kontrolli vahepeal, ega vesi pole ära aurustunud ja kui vaja, lisa juurde. Lisa kuivatatud jõhvikad (või muud puuviljad) ja hauta veel 30 minutit, seejärel lisa värskelt pressitud apelsinimahl. Kui soovid lisada mõrkjat maitset, siis riivi hulka poole apelsini koor. Hauta veel 20-30 minutit, olenevalt kui pehmet kapsast soovid. Kontrolli maitset, kui soovid magusamat kapsast, lisa sutsuke suhkrut maitseks juurde.

 

HAPUKAPSAS APELSINIMAHLA JA  PLOOMIDEGA                   

8 -le

 

Isetehtud hapukapsad on alati maitsvad, isegi kui sa ei tee seda tavapärasel viisil, vaid kasutad esmapilgul tavapäratuid koostisaineid.

 

1 kg hapukapsast

2 sl õli

500 ml värsket apelsinimahla

5–6 värsket ploomi

2 sl vahtrasiirupit

soola

 

Lisa hapukapsale nii palju vett, et kapsas oleks kaetud. Lisa ka õli ja keeda kapsaid umbes 45 minutit, lisa apelsinimahl. Tükelda ploomid, lisa kapsale ja hauta veel umbes 45 minutit. Lisa vahtrasiirup ja sool.

Soovitus: Kui soovid veidi idamaist maitset, lisa riivituna hulka umbes 2 cm jupp riivitud ingverit.

 

Hapukapsaretseptid raamatust: Hernest omletti. Vanad head ja uued põnevad retseptid veganversioonis

Reklaam