8-10-le
Imehea ja ilma ahjuta valmiv tort igale peolauale! Jõululauale tee põhi piparkookidega, muul ajal kaera- või sokolaadiküpsistega.
Põhi:
180 g piparkooke
100 g võid
Täidis:
2 dl vahukoort
2 Tere vanilje torukohupiima
200 g valget šokolaadi, Fazer või Kalev
5 želatiinilehte
1- 1, 5 dl jõhvikaid
1 dl Semu 100% jõhvikamahla
kaunistuseks jõhvikaid ja külmkuivatatud marjapuru
Purusta piparkoogid, lisa sulatatud või, sega ühtlaseks ja suru segu 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale. Tõsta külma.
Vahusta koor, lisa kohupiim, sulatatud šokolaad. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks pehmenema. Kuumuta 2 sl jõhvikamahla keemiseni, pigista želatiinilehed ükshaaval kuivaks ja lahusta segades kuumas mahlas. Lase hetke jahtuda ja lisa niristades kohupiimasegule. Sega juurde ka jõhvikad ja vala piparkoogipõhjale. Nirista koogi pinnale u 3 sl jõhvikamahla ja sega marmorjaks. Aseta kook vähemalt neljaks tunniks külma, veel parem üle öö. Tõsta serveerides alusele ja kaunista jõhvikate ja külmkuivatatud marjapuruga.