Lia Virkus:Valge šokolaadi- jõhvika marmortort

8-10-le

Imehea ja ilma ahjuta valmiv tort igale peolauale! Jõululauale tee põhi piparkookidega, muul ajal kaera- või sokolaadiküpsistega.

 Põhi:

180 g piparkooke

100 g võid

Täidis:

2 dl vahukoort

2 Tere vanilje torukohupiima

200 g valget šokolaadi, Fazer või Kalev

5 želatiinilehte

1- 1, 5 dl jõhvikaid

1 dl Semu 100% jõhvikamahla

kaunistuseks jõhvikaid ja külmkuivatatud marjapuru

 

Purusta piparkoogid, lisa sulatatud või, sega ühtlaseks ja suru segu 26 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale. Tõsta külma.

Vahusta koor, lisa kohupiim, sulatatud šokolaad. Pane želatiinilehed külma vette 5 minutiks pehmenema. Kuumuta 2 sl jõhvikamahla keemiseni, pigista želatiinilehed ükshaaval kuivaks ja lahusta segades kuumas mahlas. Lase hetke jahtuda ja lisa niristades  kohupiimasegule. Sega juurde ka jõhvikad ja vala piparkoogipõhjale. Nirista koogi pinnale u 3 sl jõhvikamahla ja sega marmorjaks. Aseta kook vähemalt neljaks tunniks külma, veel parem üle öö. Tõsta serveerides alusele ja kaunista jõhvikate ja külmkuivatatud marjapuruga.

Reklaam