Lia Virkus soovitab:Piparkoogi-kodujuustu kausikook

6-8-le 

Veerand tunniga saad kokku laduda mahedalt hapuka magustoidu, mis jääb ka ilma lisatud suhkruta piisavalt magus. Kes kaloreid loeb, võib poole vahukoorekogusest asendada maitsestamata jogurtiga. Jõuluajal on see magustoit võrratult maitsev piparkookidega, muul ajal kasuta muredaid šokolaadiküpsiseid.

 

500 g piparkooke (või šokolaadiküpsiseid)

500 g hapukat moosi (kirsi- või kreegi- või jõhvikamoosi)

250 ml vahukoort

400 g Alma kodujuustu

kaunistuseks piparkooke ja moosi

 

Vahusta vahukoor ja sega kodujuustuga. Lao klaaskausi põhja kiht näppude vahel purustatud piparkooke, seejärel kiht moosi ja selle peale koorega segatud kodujuust. Korda kihte veel kord, jättes pealmiseks kihiks kodujuustuvahu. Pane magustoit serveerimiseni kilega kaetuna külma. Kaunista piparkookide ja moosikuhjakestega vahetult enne serveerimist.

 

Reklaam