4-6-le
kui suvikõrvitsat ohtralt saadaval, tee seda maitsvat vormirooga!
Võid valmistada roa peekoniga või ka ilma.
1 pakk toorsuitsupeekonit
2-3 sl oliiviõli
1 kg suvikõrvitsat
2 tl soola
soola, pipart
1 sibul
3 küüslauguküünt
1 tl kuivatatud punet
1-2 dl piima või koort
1 dl riisi
150 g riivitud juustu
Riivi suvikõrvits, sega soolaga ja pane sõelale 15 minutiks nõrguma.
Pigista liigne sõelal ja vajadusel ka vedelik käte vahel välja ja hoia alles.
Kuumuta pannil hakitud peekon, kuni eraldub rasva. Lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae läbi. Tõsta ajutisel kaussi.
Pane pannile õli ja kuumuta selles ka kuivaks pigistatud suvikõrvits. Kuumuta segades 5 minutit ja tõsta tagasi ka sibul, küüslauk ja peekon. Maitsesta soola, pipra ja punega. Mõõda väljapigistatud suvikõrvitsavedelik ja lisa nii palju piima või rõõska koort, kuni saad 4 dl vedelikku.
Lisa see koos 1 dl riiisiga hulka. Lisa ka 50 g riivitud juustu. Kuumuta korra veel keemiseni ja kalla võiga määritud ahjuvormi. Puista peale ülejäänud 50 g juustu ja küpseta ahjus 190 kraadi juures 20-30 minutit, kuni juust kaunilt pruunikas. Serveeri koos värske salatiga.