Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov.
1 kg värsket kapsast
3 porgandit
1 sibulat
1 küüslauguküüs
3- 4 sl õli või võid praadimiseks
soola ja pipart
1 tl muskaatpähklit
Tainas: 6 muna
500 g hapukoort
350 g majoneesi
12 spl toortatrajahu ( võib ka tumedat )
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
Haki sibulad ja küüslauk, lõika kapsas ribadeks ja riivi kooritud porgandid. Kuumuta suure poti põhjas võis või õlis esmalt sibulat ja küüslauku mõned minutid, lisa porgand ja mõne minutit pärast ka kapsaribad. Kuumuta kõiki veel mõned minutid segades. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga.
Sega omavahel kokku tainas. Klopi vispliga lahti munad vähese soolaga, lisa hapukoor ja majonees ning küpsetuspulbriga segatud jahu. Sega tainas hoolikalt läbi. Taigen tuleb paksem kui pannkoogitaigen, seda saab valada. Pool taignakogusest vala küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile, lisa täidis ja nirista ülejäänud tainas ühtlaselt peale. Küpseta 200 kraadi juures 25-35 minutit kuni pirukas pealt ilus helepruun ja sisu on läbi küosenud. Lase väheke jahtuda ja lõika ruutudeks. Pirukas maitseb hea nii soojalt kui ka külmalt järgmisel päeval.