16 tk
Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus
Selle koogiretseptisain Muhu saarelt, kus Aadu talu lahke perenaine Tiina jagas minuga oma lemmiku tegemisõpetust. Kook maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Külaliste tulles on tore pakkuda juurde isekeedetud vanillikastet. Vahel lisan purukattele ka peotäie Kreeka pähkleid. Ja kui kogu kooki kohe ära ei söö, panen ülejäägi kinnisesse karpi, kus see püsib maitsva ja mahlasena 3–4 päeva.
4 muna
2 dl õli
2 dl suhkrut
4 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
800 g rabarberivarsi
Purutainas:
100 g võid
2 dl suhkrut
2 dl jahu
(1 dl hakitud Kreeka pähkleid)
Vahusta munad suhkruga, lisa õli ja küpsetuspulbriga segatud jahu.
Tükelda rabarberid ja sega taina hulka. Laota see küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (nt 45 × 35 cm).
Näpi kokku purutaina ained ja puista puru koogile.
Küpseta 200kraadises ahjus 20–30 minutit või kuni kook on kuldkollane.
NB, kui soovitakse taigen valmistada toortatrajahuga, siis kogused on samad, kuid rabarberile võks lisada kaneeli.