Lia Virkus soovitab EV sünnipäevalauale

Maitsev kilupirukas vutimunadega

 Mõnusalt krõbeda rukkipõhjaga igale Eesti peolauale, parim ahjusoojana. Kasuta pirukatäidises vürtsikilufileedi või anšoovisefileed õlis. Mõlemad sobivad suurepäraselt.

 

Kaheksale

Põhi:

100 g võid

1 dl täisterarukkijahu

2 dl nisujahu

1 tl soola

2–3 sl külma vett

Kate:

1 suur sibul

2 sl võid praadimiseks

100–140 g vürtsikilu- või anšoovisefileed

2 muna

2 dl kohvikoort

100 g riivjuustu

hakitud tilli

soola ja musta pipart

Kaunistuseks:

3–4 vutimuna

hakitud tilli

soovi korral kuivatatud rukkililleõisi

Haki külm või ja soolaga segatud jahud puruseks tainaks, lisa vähehaaval vesi, kuni saad kena tainapalli. Vajuta tainas pirukavormi põhja ja äärtele (piklik või ümmargune 24 cm läbimõõduga vorm). Tõsta koos vormiga 30 minutiks külma. Haki sibul ja kuumuta pannil võis klaasjaks. Klopi munad koorega lahti, sega juurde riivitud juust ja maitsesta soola-pipraga. Sega hulka ka hakitud tilli.

Laota sibul pirukapõhjale, tõsta peale kilufileed. Kalla üle muna-kooretäidisega. Laota kaunistuseks peale 3-5 kilu– või anšoovisefileed ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. Võta ahjust ja löö kilufileede vahele toored vutimunad, jahvata peale musta pipart. Küpseta veel 5 minutit või kuni pirukas on küps ja munad hüübinud. Kaunista hakitud värske tilliga ja soovi korral ka rukkililleõitega.

Reklaam