18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 […]
Targu kodus talita / arhiiv
Lia Virkus soovitab:kilukarussellid
Kilukarussellid 25–30 tk Valmis lehttaignaga saad kiirelt maitsvad pirukad küpsetada, kaunimad saavad minimuffinipannis küpsetatuna! Soovi korral puista täidisele ka riivitud juustu, aga ka ilma maitseb hea! 400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga (4 tk)3 keedetud muna150 g anšoovist või vürtsikilu1 sibul3 sl hakitud tilli Riivi kooritud munad, tükelda anšoovis ja haki sibul. Sega kõik omavahel ja […]
Lia Virkus soovitab: Seenepirukas porgandiga muretaignapõhjal
1 ahjuplaaditäis Seda krõbedal porgandiga muretaignapõhjal plaadipirukat saab teha nii puravike, riisikate kui ka kukeseentega. Riiskaid ja pilvikuid peaks eelnevalt siis küll kupatama; puravikele, kukeseentele, kitsemamplitele ja kuuseriisikatele piisab vaid võis praadimisest. Põhi: 3, 5 dl täisteranisu – või speltajahu 1 tl küpsetuspulbrit 200g võid 2 dl keedetud püreestatud porgandit( u 2 porgandit) soola Kate: […]
Lia Virkus soovitab: rabarberikreemiga maius
Eton mess rabarberiga 6-8 Parim kohe, kui beseed veel krõbedad! Eton mess on inglise magustoit, kuhu klassikaliselt kuuluvad maasikad ja vahukoor ning peale murendatud õhuline besee. Siinne versioon on kevadise rabarberikreemiga maius, kuhu vahukoore asemel olen kasutanud hapukat ja vähemkaloririkast Kreeka jogurtit. Kokku on see üks kerge ja kevadine maitsekombinatsioon. kg Kreeka jogurtit paar peotäit pistaatsiapähkleid […]
Lia Virkus soovitab: rabarberi mascarpone
KoostisosadRABARBERIMOOS500 g Rabarber3 dl Suhkur1 tk VanillikaunPÕHI270 g Heledad küpsised (nt Digestive)100 g VõiTÄIDIS750 g Mascarpone300 g Vanillimaitseline kohupiimapasta1.5 dl Suhkur1 spl Vanillsuhkur1 dl Maisitärklis4 tk Muna1 dl Rõõsk koor 35% Valmistamine 12 lõiku. 1. Tükelda rabarber, keeda suhkru ja pooleks lõigatud vanillikaunaga (seemned puhasta noaga potti) 10–15 minutit. Lase jahtuda. Rabarberimoosi võid valmis […]
Lia Virkus soovitab: maailma parim rabarberi kook vanilli kastmega
1 kg rabarberit200 g võid5 muna (suured)4 dl suhkrut1 dl kohvikoort4 dl pannkoogijahu (Vilma tavaline pannkoogijahu)2 tl küpsetuspulbrit1 tl vanillisuhkrutSulata väikses kastrulis või ja lase jahtuda. Vahusta toasoojad munad suhkruga (kollane ja valge koos, soovitan kasutada köögikombaini, sest sellise koguse kohevaks siidiseks vahuks löömiseks kulub parasjagu palju aega). Sega jahtunud sulavõi munavahu hulka. Ühenda pannkoogijahu […]
Vanaema moosi-purukook kiirpärmitaignapõhjal
20 tk Lihtne lapsepõlvekook, mida mu lapsepõlves küpsetas mu ema. Moosi keedeti palju ja seda kooki oli odav ja lihtne valmistada. Ka täna maitseb see imehea. Valmista seda erinevate moosidega, nii ei tüdine nii pea. Kiirpärmitainas: 25 g pärmi 120 g toasooja võid 5 dl nisujahu 1 dl käesooja vett või piima 1 muna 1 […]
Lia Virkus soovitab: lahtine tuunikalapirukas
Lahtine tuunikalapirukaskaheteistkümneleValmistamisaeg 10 minutit + 25 minutit ahjusLehttainapõhjal lihtsalt valmistatav, kuid alati maitsev kalapirukas lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde sobib hästi värske salat. Põhi:800 g lehttainast Täidis:2 keskmist sibulat1 tl kuivatatud punet1 sl õli1 sl võid2 karpi (à 200 g) tuunikala õlis400 g riivitud juustu6 muna2 dl piima või kohvikoort250 g kirsstomateidsoola ja pipart […]
Lia Virkus soovitab: rabarberikook krõbeda kardeminise beseega
See on suur plaadikook, mis kaetud krõbeda ja meeldivalt kardemonise beseega Maitseb just nii, nagu üks õige ja hea rabarberikook maitsma peab ehk hapukalt ja mahlaselt. Ära rabarberit üle doseeri, retseptis on kirjas paras kogus, nii et ka kardemon saaks mõjule pääseda. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud) Tainas: 150 g toasooja võid 2 dl […]
Lia Virkus soovitab:Pehme piparkook
Kümnele kuni kaheteistkümnele Olen mitukümmend aastat juba esimesel advendil küpsetanud plaaditäie pehmet piparkooki, mis toob koju magusat jõuluaroomi. Siinsest kogusest saab suure plaaditäie kooki, millest jätkub perele maiustamiseks mitmeks päevaks. Kook maitseb hästi ka ilma glasuurita, enamalt jaolt nii seda söömegi. Pidulikumal puhul kata aga kook pealt hõrgu toorjuustuglasuuriga. 5 dl keefirit või hapupiima […]