Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: nostalgiaroog Seaguljašs

Neljale-kuuele Sellest lihakastmest ei tüdine iial. Serveeri seda maitsvat lihakastet riisi, kartulipudru või keedetud kartulite ja meelepärase värske salatiga. 900 g sealiha või valmistükeldatud seaguljašši( Rakvere) 1 sibul 3 sl õli 3 sl jahu 7 dl lihapuljongit 3 sl tomatipüreed 1 tl paprikapulbrit siledalehelist peterselli soola-pipart Tükelda liha vajadusel suupärasteks kuubikuteks. Pruunista toasoojad lihatükid kahes […]

Lia Virkus soovitab: Ameerika kapsa-porgandisalat ehk coleslaw

Ameerika kapsa-porgandisalat ehk coleslaw 4-6-le Hea salati nii argiõhtuks kui ka peolauale. Salat maitseb hea nii kohe pärast kokkusegamist kui ka siis, kui on 3–4 päeva külmkapis seisnud. 400 g punast kapsast (või sellest poole koguse jagu valget peakapsast) 2 keskmist porgandit 1 punane sibul 2 sl seesamiseemneid peotäis hakitud lehtpeterselli Kaste: 1 dl majoneesi […]

Lia Virkus soovitab:Piparkoogi kirju koer

Piparkoogi kirju koer Jõuluajal maitseb piparkoogi kirju koer imehea! Siia on hea kasutada igat sorti piparkooke, mis jõuluajal kogunenud on. Nii omatehtuid kui ka poest ostetuid. 400 g piparkooke 200 g võid 100 g kuivatatud jõhvikaid 300 g hapusid marmelaadikuubikuid 4-5 sl mõrudat kakaopulbrit, nt Fazer 2 dl piima 1 dl suhkrut Soovi korral 50 […]

Lia Virkus soovitab Uueks aastaks: Daimi šokolaadiga juustutort

10–12 tk Mu suur lemmik juustutortide seast. Selle juures meeldib mulle musta leiva-šokolaadiküpsisepõhi, mis sobib hästi vahuse kohupiima-toorjuustutäidisega. Üllatusena on tordi sees krõmpsud Daimi šokolaadi tükikesed. Põhi: 100 g kuivanud musta leiba 150 g šokolaadiküpsiseid 150 g võid Täidis: 200 g Daimi šokolaadi 500 g kohupiimapastat 400 g maitsestamata toorjuustu 1 sl vanillsuhkrut 1 dl […]

Lia Virkus soovitab jõulupühade laule stollenit

Stollen 2 tk Pärmiga kergitatud saksapärane küpsetis,mis sisaldab palju võid ning ohtralt martsipani, rosinaid ja mandleid. Saksa keelt kõnelevates maades ilmub maius müügile üheskoos esimeste jõulukaunistustega. 75 g pärmi 9,5 dl jahu 1/2 tl jahvatatud koriandrit 1/2 tl jahvatatud muskaatpähklit 1,5 dl suhkrut 2 muna 250 võid 300 g rosinaid 4 tl rummi 1 sidruni […]

Lia Virkus soovitab: Minu ema apelsinisukaadiga rosinasai

2 saiapätsi Seda pehmet pärmitainasaia küpsetas ema mu lapsepõlves pea igal jõuluajal puuahjus. Ema pani alati rosinasaia sisse ka isekeedetud sukaadi. Mina küpsetan saia ilma sukaadita, kuid vahel olen ikka sukaadiga ka teinud. Õnneks on seda praegu ka poest osta, kuigi erinevus väga suur- ei anna ikka võrrelda isetehtuga. Vaja läheb: 1 kg nisujahu 50 […]

Lia Virkus: Mulgikapsad ahjupotis

Neljale – kuuele seda oma ema retsepti järgi valmistatud kapsast hakkan valmistama juba novembrist. Tavaliselt teismeliste kohese topeltkoguse, kuuenda valmistoote kapsas säilib külmkapis mitu nädalat. Vahel panen kapsa ka kuumalt purki ja kaanetan, nii säilib see külmas mitu kuud. 1 kg hapukapsast 500 g läbikasvanud sealiha, soovitatakse koos kamaraga 1 dl odrakruupe suhkrut, soola Lõika […]

Lia Virkus soovitab: Rosolje Soome moodi

Kuuele kuni kaheksale Igati maitsev rosolje, aga siiski teistsugune kui me eestlastena oleme harjunud sööma. Sel moel serveeritud rosolje näeb kaunim välja kui eestimaine koorega läbi segatud roosa salat. Lisaks võib seda serveerida punapeedimarinaadiga roosaks värvitud vahukoorega. Tervisliku toidu austajatele soovitan seda rosolje ka ilma roosa vahuse kastmeta, marineeritud kurk annab maitsekust juba isegi. 4 […]

Lia Virkus soovitab Isadepäevaks

  Vaja läheb5 40 g ehk 3 pakki eestimaiseid kandilisi küpsiseid niisutamiseks piima 500 g 20% hapukoort 300 g Ali-Baba halvaad 2 dl pohlamoosi kaunistuseks  marmelaadikomme Kasta küpsised hetkeks piima sisse, siis lao alusele 4×4 küpsist või 3×5. Vala hapukoor kaussi, pudista/riivi juurde halvaa ja sega ühtlaseks. Määri esimesele küpsisekihile halvaa-hapukoore kreemi, järgmisele küpsisekihile moosi ja viimasele […]

Lia Virkus soovitab: Ahjuplaadi-porgandikook

12 tk Ahjuplaaditäiest mahlasest ja tervislikust porgandikoogist jagub suurele seltskonnale. Kaunistan selle veel toorjuustuglasuuriga, mis lisab pidulikkust ja viib keele lihtsalt alla. 4 muna 4 dl suhkrut 2 dl õli 6 dl riivitud porgandit 4 dl jahu 2 tl küpsetuspulbrit 2 tl soodat 2 tl kaneeli Glasuur: 120 g sulatatud võid 200 g toorjuustu 5–6 […]

  • ARHIIV

  • Kommenteeri saadet