Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab angervaksa siirup

Midagi suvist vahvat ja eestimaist! Valmista selle siirupiga limonaadi või kasuta magustoitude magustamiseks. ca 35-40 angervaksaõisikut1 l vett4 dl suhkrut2 laimi mahl Esmalt raputa angervaksaõisikuid tugevalt nii, et eralduksid nii lahtised õied kui ka seal elutsevad putukad. Keeda veest ja suhkrust siirup, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Pigista siirupi sisse laimidest mahl ja suru sinna […]

Lia Virkus soovitab :jaanipäevaks kiiršašlõkk

1 kg pehmet seakaelakarbonaadi soola, pipart 1 sl suhkrut värsket peterselli õli 500 g sibulat sidrunimahla Lõika liha u 6×6 cm kuubikuteks, pane kaussi ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Haki juurde lehtpeterselli ja lisa ka veidi õli. Koori ja viiluta sibulad, lisa kaussi liha juurde. Mulju.pressi-pigista kõike koos, kuni liha muutub kleepuvaks ja sibulast […]

Lia Virkus soovitab:10 muna rabarberikook

10 muna rabarberikook 20-25 tk Hästi suur, mahlane ja maitsev plaadikook, mis maitseb jahtunult parim. Pigem on parim isegi järgmisel päeval, kuna soojana on seda pea võimatu lahti lõigata. 10 muna koogiretsepti saab kasutada igal aastaajal- marjade, õunte, banaani ja rabarberiga. Vastavalt täidisele kasuta vähem või rohkem suhkrut, see kogus on hapukale rabarberile sobilik. Põhi: […]

Lia Virkus soovitab: rabarberikook kardemonise beseega

6–20 tk See on suur plaadikook, mis kaetud krõbeda ja meeldivalt kardemonise beseega Maitseb just nii, nagu üks õige ja hea rabarberikook maitsma peab ehk hapukalt ja mahlaselt. Ära rabarberit üle doseeri, retseptis on kirjas paras kogus, nii et ka kardemon saaks mõjule pääseda. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud) Tainas: 150 g toasooja võid […]

Lia Virkus soovitab:lõhe-muna tort

Lõhe-munatort 6 –8- le Imehea Merevaigu maitselise kreemiga lõhetort on iga peolaua ehe. Parimalt mahlane on tort järgmisel päeval. 1 suur pakk röstsaia ( 16 viilu) 3 keedetud muna Kreem: 400 g sulatatud juustu Merevaik, krevetimaitselist või naturaalset 200 g majoneesi(Hellmanns) 200 g hapukoort 100 g külmsuitsulõhet 150 g makrapulki või lumekrabi musta pipart Kaunistuseks: […]

Lia Virkus soovitab:Klassikaline kohupiimapasha

Kümnele- Kaheteistkümnele Klassikaline rosinate ja mandlitega pasha on Ülestõusmispühade ajal alati meie pere peolaual. Maius tuleks valmis teha eelmisel päeval, et see jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja maiuse kogus tundub suur, võta kõike poole vähem. 1 kg pakikohupiima 250 g võid 3 munakollast näpuotsatäis soola 2,5 dl suhkrut 3 tl […]

Lia Virkus soovitab:Seenerull

8-10- le Selline vahva soe seenerull sobib hästi nii argiõhtuks kui ka peolauale. Suur ahjupannkook täida hõrgu seenehautisega, kuhu kasuta sügavkülmutatud, värskeid või soolatud metsaseeni ja /või šampinjone-austerservikuid poelettidelt. Ahjupannkook: 2, 5 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl soola 6 dl piima 4 suurt muna 50 g võid Seenetäidis:500 g värskeid või külmutatud või […]

Lia Virkus soovitab: jahuvaba seemneleib

Suurepärane leib, mida küpsetada näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks. Hea süüa väheke jahtunult koos võiga. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid tervislikke seemneid ja pähkleid. Võid küpsetada tillukesi pätse ka muffinipanni pesades. 5 muna (veganitele 3,3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)1 tl peent meresoola1,5 dl linaseemneid1,5 dl mandleid1,5 dl pähkleid1,5 dl seesamiseemneid1,5 […]

Lia Virkus soovitab: vastlapäevaks hernetamp

Neljale-kuuele Mulle meeldib see hernetamp just ilma peekonita ja nii sobib ta iga liha-kalaroa kõrvale maitsvaks lisandiks. Aga loomulikult saab seda serveerida omaette roana ka koos pruunistatud peekoniga. 500 g kooritud kollaseid herneid300 g porgandeid1 suurem sibul50 g võid1-2 tl soolaSoovi korral 400 g suitsupeekonit Pane herned eelmisel õhtul likku või leota herneid 4-5 tundi, […]

LIA VIRKUS SOOVITAB: SÕBRAPÄEVAKS KÜPSETAME BANAANIKEEKS

Meie pere lemmik, mida küpsetame tihti, kui banaanid on puuviljavaagnale seisma jäänud ja nende koor tumedatäpiliseks muutunud. Just selliste, veidi üleküpsenud banaanidega tuleb keeks parim. Õppisin banaanikeeksi tegema Inglismaal sugulastel külas olles ja nüüd küpsetan seda ise nädalavahetustel. Köök ja kodu saavad kohe hommikul oivalist magusat lõhna täis. 125 g võid2,5 dl tumedat suhkrut (Demerara, […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet