Targu kodus talita / arhiiv

Lia VIRKUS SOOVITAB:NAABRINAISE ÕUNAKOOK

10 tk Imelihtne muretainal õunakook, mille valmistamiseks võid osta ka poest valmis muretainast.  Suhkrut ja kaneeli puista õunakoogile vastavalt õunte hapukusele ja oma maitsele, aga soovitavalt rikkalikult.  200 g võid 5 dl nisujahu 1 dl suhkrut väheke soola Kate: 5 õuna 2 sl suhkrut 2 sl kaneeli   Kuumuta ahi 200°- ni. Haki või jahu […]

Lia Virkus soovitab suvikõrvitsaleib kreeka pähklitega

Sellest kogusest saab 2 leiba: 3 muna 500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat 2, 5 dl rapsiõli, nt Olivia 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl söögisoodat 3 tl kaneeli 7, 5 dl jahu 1 tl muskaatpähklit 1 tl soola 3 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti 2, 5 dl suhkrut 2, 5 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid Vahusta toasoojad munad […]

Lia Virkus soovitab:LILLKAPSA –TOMATI – JUUSTUSALAT

Kes armastab toorest lillkapsast krõmpsutada, saab väga lihtsa vaevaga maitsva ja tervisliku salati. Kes ei taha oma hammastele väga suurt koormust anda, peab veidi rohkem vaeva nägema, aga saab soovitud tulemuse. • 200 g juustu • 500 g lillkapsast • 5 keskmist tomatit • tilli Kaste: •1 dl lahjat majoneesi • 1 dl maitsestamata jogurtit […]

Lia Virkus soovitab:Muhu rabarberikook

16 tk Valmistusaeg: 20 minutit + 30 minutit ahjus Selle koogiretseptisain Muhu saarelt, kus Aadu talu lahke perenaine Tiina jagas minuga oma lemmiku tegemisõpetust. Kook maitseb hästi nii soojalt kui külmalt. Külaliste tulles on tore pakkuda juurde isekeedetud vanillikastet. Vahel lisan purukattele ka peotäie Kreeka pähkleid. Ja kui kogu kooki kohe ära ei söö, panen […]

LIA VIRKUS SOOVITAB:TATRAJAHUGA KAPSA-PLAADIPIRUKAS

18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 spl […]

Lia Virkus soovitab:kiire hakklihasupp nuudlitega

Kuuele Lõbusa tähepasta või nuudlitega hakklihasupp on kogu pere lemmik. Tomatihooajal kasuta supis värskeid vilju, muul ajal tomatipastat. • 400 g kodust hakklihasegu • 2 sl õli • 2 sibulat • 2 küüslauguküünt • 1,5 l puljongit või vett • 1,5 dl tähekujulist pastat või nuudleid • 2 tomatit või 2 sl tomatipastat • 2 […]

Lia Virkus soovitab: küpsetame Eesti Vabariigi aastapäevaks midagi maitsvat ja silmale ilusat!

Toortatrarull kohupiimakreemiga10 tkTatrajahuga saab õhulise, tervisliku ja maitsva rullbiskviidi. Rull saab imehea lihtsa hapuka õunamoosiga, aga ekstra hõrk kohupiimavahu ja mõne hapuka punase moosiga. Pidulikumal puhul on vahva rull kaunistada kreemi ja marjadega! Toortatrabiskviit:5 muna5 sl (mitte kuhjaga) heledat mahetoortatrajahu5 sl suhkrutKohupiimakreem:4 dl vahukoort300 g maitsestamata kohupiimapastat1 dl suhkrut25 g vanillikastmepulbrit (Ekströms)Vahele: 3 dl hapukat […]

Lia virkus soovitab:kilukarussellid

u 30 tk 400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga (4 tk) 3 keedetud muna 150 g anšoovist või vürtsikilu 50 g riivitud juustu 1 väike sibul 3 sl hakitud tilli Tõsta külmutatud lehttainaplaadid eelmisel õhtul külmkappi aeglaselt sulama. Riivi kooritud munad, tükelda anšoovis ja haki sibul. Sega kõik omavahel, lisa riivitud juust ning hakitud till. Tõsta lehttaignaplaat […]

Lia Virkus soovitab:Küpsisenapoleon

8-10 tk Küpsisekoogid maitsevad alati head. Kui laod küpsised keedukreemi ja moosiga vaheldumisi koogiks, saad napoleoni noorema sõsara. Valmib palju kergema vaevaga kui klassikaline napoleon. 4 pakki heledaid neljakandilisi küpsiseid 3 dl hapukat moosi (nt jõhvika-, kreegi- või kirsimoosi) Keedukreem: 1 l piima 4 muna 1 dl nisujahu 1, 5 dl suhkrut 2 tl vanillsuhkrut […]

Lia Virkus soovitab:Tuunikala-plaadipirukas kirsstomatitega

Kaheteistkümnele See on juba üle kümne aasta üks mu lemmikuid, mis õnnestub alati. Lehttainapõhjal kalapirukas sobib lõunalauale või õhtusöögiks tee-kohvi kõrvale. Juurde passib hästi värske salat. Kui soovid seda küpsetada väiksemas ümmarguses vormis, jaga kogused kahega. 800 g pärmilehttainast Täidis: • 2 keskmist sibulat • 1 tl kuivatatud punet • 1 sl õli + 1 […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet