6-8-le Karamelline toorjuustukreem koos hapukate vaarikate ja kaunistuseks kasutatud krõbeda beseega maitseb suurepäraselt. Gluteenivaba tatrabiskviit on selles maiuses meeldivaks alternatiiviks tavalisele nisujahuga biskviidile. Kiirel puhul võid kasutada valmisküpsetatud poebiskviiti, siis immuta biskviidikuubikuid ka mahla või piimaga.Võib serveerida kohe või ka järgmisel-ülejärgmisel päeval! Biskviit: 2 suurt muna 2,5 sl (tumedat) […]
Targu kodus talita / arhiiv
Lia Virkus soovitab:krehvtine kurgisalat
1,5 l Päris kreftine saab see salat sinepi, sibula ja küüslauguga. Parim on salat järgmisel päeval, kuid sobib pikemalt külmkapis säilitada! 2 kg väikesi kurke 1 terve eestimaine kange küüslaugupea2 sibulat2 sl suhkrut2 sl meresoola3 sl 30% äädikat4-5 värsket tillivart koos lehtede(ja õisikute)ga1 tl kanget sinepit või mädarõigast musta pipart Koori kurgid ja viiluta […]
Lia Virkus soovitab angervaksa siirup
Midagi suvist vahvat ja eestimaist! Valmista selle siirupiga limonaadi või kasuta magustoitude magustamiseks. ca 35-40 angervaksaõisikut1 l vett4 dl suhkrut2 laimi mahl Esmalt raputa angervaksaõisikuid tugevalt nii, et eralduksid nii lahtised õied kui ka seal elutsevad putukad. Keeda veest ja suhkrust siirup, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Pigista siirupi sisse laimidest mahl ja suru sinna […]
Lia Virkus soovitab :jaanipäevaks kiiršašlõkk
1 kg pehmet seakaelakarbonaadi soola, pipart 1 sl suhkrut värsket peterselli õli 500 g sibulat sidrunimahla Lõika liha u 6×6 cm kuubikuteks, pane kaussi ja maitsesta soola, pipra ja suhkruga. Haki juurde lehtpeterselli ja lisa ka veidi õli. Koori ja viiluta sibulad, lisa kaussi liha juurde. Mulju.pressi-pigista kõike koos, kuni liha muutub kleepuvaks ja sibulast […]
Lia Virkus soovitab:10 muna rabarberikook
10 muna rabarberikook 20-25 tk Hästi suur, mahlane ja maitsev plaadikook, mis maitseb jahtunult parim. Pigem on parim isegi järgmisel päeval, kuna soojana on seda pea võimatu lahti lõigata. 10 muna koogiretsepti saab kasutada igal aastaajal- marjade, õunte, banaani ja rabarberiga. Vastavalt täidisele kasuta vähem või rohkem suhkrut, see kogus on hapukale rabarberile sobilik. Põhi: […]
Lia Virkus soovitab: rabarberikook kardemonise beseega
6–20 tk See on suur plaadikook, mis kaetud krõbeda ja meeldivalt kardemonise beseega Maitseb just nii, nagu üks õige ja hea rabarberikook maitsma peab ehk hapukalt ja mahlaselt. Ära rabarberit üle doseeri, retseptis on kirjas paras kogus, nii et ka kardemon saaks mõjule pääseda. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud) Tainas: 150 g toasooja võid […]
Lia Virkus soovitab:lõhe-muna tort
Lõhe-munatort 6 –8- le Imehea Merevaigu maitselise kreemiga lõhetort on iga peolaua ehe. Parimalt mahlane on tort järgmisel päeval. 1 suur pakk röstsaia ( 16 viilu) 3 keedetud muna Kreem: 400 g sulatatud juustu Merevaik, krevetimaitselist või naturaalset 200 g majoneesi(Hellmanns) 200 g hapukoort 100 g külmsuitsulõhet 150 g makrapulki või lumekrabi musta pipart Kaunistuseks: […]
Lia Virkus soovitab:Klassikaline kohupiimapasha
Kümnele- Kaheteistkümnele Klassikaline rosinate ja mandlitega pasha on Ülestõusmispühade ajal alati meie pere peolaual. Maius tuleks valmis teha eelmisel päeval, et see jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja maiuse kogus tundub suur, võta kõike poole vähem. 1 kg pakikohupiima 250 g võid 3 munakollast näpuotsatäis soola 2,5 dl suhkrut 3 tl […]
Lia Virkus soovitab:Seenerull
8-10- le Selline vahva soe seenerull sobib hästi nii argiõhtuks kui ka peolauale. Suur ahjupannkook täida hõrgu seenehautisega, kuhu kasuta sügavkülmutatud, värskeid või soolatud metsaseeni ja /või šampinjone-austerservikuid poelettidelt. Ahjupannkook: 2, 5 dl jahu 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl soola 6 dl piima 4 suurt muna 50 g võid Seenetäidis:500 g värskeid või külmutatud või […]
Lia Virkus soovitab: jahuvaba seemneleib
Suurepärane leib, mida küpsetada näiteks nädalavahetuse hommikusöögiks. Hea süüa väheke jahtunult koos võiga. Ei sisalda grammigi jahu ega suhkrut, vaid tervislikke seemneid ja pähkleid. Võid küpsetada tillukesi pätse ka muffinipanni pesades. 5 muna (veganitele 3,3 dl vett + 2 sl psülliumi ehk seemnekestade pulbrit)1 tl peent meresoola1,5 dl linaseemneid1,5 dl mandleid1,5 dl pähkleid1,5 dl seesamiseemneid1,5 […]