kogus, mis valmib on 1 saiapäts Hommikusöökidest kipub vahetevahel pisut putru üle jääma- need tasub külmkappi ühte karpi kokku koguda ja neist nädala lõpus pudrusaia küpsetada. Või miks mitte ka väikseid kukleid või kuklisaia küpsetada. 2,5 dl valmis helbeputru (nt kaera- või mitmeviljaputru) 25 g pärmi 0,5 tl soola u 1 dl vett 2 sl […]
Targu kodus talita / arhiiv
Lia Virkus soovitab Kartuli-kõrvitsapudruga ahju-bolognese
Neljale Kõrvits lisab kartulipudrule kaunist värvi ja mõnusalt magusat maitsenüanssi, samuti teeb selle ka tervislikumaks. Küpseta vormiroog neljas väikeses portsjonivormis või ühes suures. Itaaliapärane hakklihakaste sobib hästi ka värskelt keedetud pastaga, alati ei peagi sellega vormirooga valmistama. 400 g sea- ja veisehakklihasegu 1 suur sibul 1 porgand 1 varsseller 1 sl oliiviõli 2 küüslauguküünt 1 […]
Kia Virkus soovitab:Riisi-hakklihapallid ahjus
Neljale kuni kuuele Kuni lihapallid kastmes ahjus podisevad, jõuad valmis keeta meelepärase lisandi -keedetud kartulid, riisi, tatra või makaronid . Ka värske salat maitseb siia kõrvale hea! 500 g seguhakkliha 1 suurem sibul 2 küüslauguküünt 2 muna 1 dl pudruriisi 3 sl hakitud lehtpeterselli 2–3 dl köögivilja- või lihapuljongit 1 dl vahukoort 1 dl maitsestatud […]
Lia Virkus soovitab: Aroonia-pohlamoos ja pihlaka-õuna ingveri salat
Aroonia-pohlamoos 1 l Meie oma supermarjad, arooniad ja pohlad koos vähese suhkruga tasub talveks purki panna! Imeline värv ja maitse, lisaks palju antioksüdante! 500 g pohli 2 dl vett 400 g arooniaid 3 dl moosisuhkrut Keeda pestud arooniaid veega 5 minutit, lisa pohlad ja keeda veel 5 minutit. Lisa moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit. […]
Lia Virkus soovitab:kihiline kana-kausisalat
Kuuele Maitsev kihiline salat, kus marineeritud kõrvitsad ja grillkana annavad üllatavalt vahva maitsekoosluse. 200 g keedetud makarone 400 g grillkana 4 keedetud muna 2 õuna 150 -200 g marineeritud kõrvitsat Kaste: 1,5 dl majoneesi 2,5 dl hapukoort sidrunimahla suhkrut, soola peenestatud muskaatpähklit Lõika õun väikesteks tükkideks. Lao salatiained kihiti läbipaistvasse klaaskaussi järgmises järjekorras: makaronid, kanaliha, […]
Lia Virkus soovitab: õuna-rukkileiva kausikook
8-10 Sügistalvine hõrk kausikook, mis saab eriti hea kodumaiste hapukate õunte ja omatehtud õunamoosiga. 5-6 dl riivitud tumedat rukkileiba (300 g vormileiba) 30-40 g võid 2 sl suhkrut 2 tl kaneeli Toorjuustuvaht: 400 ml vahukoort 2 sl suhkrut 2 tl vanillisuhkrut 400 g maitsestamata toorjuustu Õunakiht: 6-7 dl hapukat õunamoosi 4 keskmist õuna poole sidruni […]
Lia Virkus soovitab: Kuulus Täku salat
U 6 purki, a`0, 5 l Vürtsikas ja mõnus köögiviljasalat, kus lähene loovalt, mis köögivilju sul rohkelt käes on. Algversioon sellest hoidisest pärineb Olustvere hoidistekonkursilt, olen ise tuuninud seda lisades tomateid topeltkoguse ja maitseaineid ka rohkem. 2 kg küpseid tomateid 1 kg sibulaid 1 kg porgandeid 1 kg paprikaid 500 g õunu 500 g suvikõrvitsat […]
Lia Virkus soovitab: soolaseened purki!
Soolaseened 1 l Valmistusaeg: 10 minutit Parimad saavad sel viisil hoidistatuna just riisikad. Seeni võib soolata koos maitseainetega või ainult soolveega. Soovitan proovida mõlemit varianti. Võib ka kupatada seened eelmisel päeval ja soolata alles järgmisel, nii nagu kellelegi sobib. 1 kg kupatatud seeni 1, 5 -2 dl vett 3 sl soola Soovi korral lisa: 2 […]
Lia Virkus soovitab:Kana köögiviljarohkel riisipadjal
4-6-le Lihtne, kuid maitsev argiõhturoog neile, kes armastavad linnuliha. Pruunista koostisosad poti põhjas kergelt läbi ja pane seejärel malmpotiga roog ahju hauduma! 5- 6 g broileri kondi ja nahaga kintsu-või poolkoiba 1 tl soola 1 tl musta pipart 1 tl paprikat 1 tl kuivatatud peterselli oliiviõli 1 tl hakitud küüslauku 1 hakitud (puna) sibul 1 […]
Lia Virkus soovitab: Kardemoni- õunakook rootsi moodi
Kardemoni- õunakook rootsi moodi 10-12 tk Riivitud õunad taignas teevad selle koogi eriti mahlaseks ja heaks. See maitseb samahea ka järgmisel päeval, kui isegi mitte veel parem. Serveeri kooki vahukoorega. Rootslastel kook tuntud õuna-kladdkaka nime all, mis tähendab, et kook jääb meeldivalt nätske, valmistatakse alati ilma kergitusaineta. Maitseks kasuta kas kardemoni või kaneeli või miks […]