kümnele Valmistusaeg: 30 minutit + üleöö külmas Üks lihtsamaid võileivatorte, mida annab kodustes tingimustes valmistada. Samas väga mahlane, mahe ja maitsev. • 2 vormisaia (või 2 pakki röstsaia) Täidis: • 2 tuunikalakonservi vees • 1 porrulauk • 2 keedetud muna • 2 dl hapukoort • 2 dl majoneesi • sidrunipipart • aroomisoola Kaunistuseks: • 3 […]
Targu kodus talita / arhiiv
Lia Virkus soovitab:Rabarberikook krõbeda kardemonibeseega
16–20 tk See on suur plaadikook, mis kaetud krõbeda ja meeldivalt kardemonise beseega Maitseb just nii, nagu üks õige ja hea rabarberikook maitsma peab ehk hapukalt ja mahlaselt. Ära rabarberit üle doseeri, retseptis on kirjas paras kogus, nii et ka kardemon saaks mõjule pääseda. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud) Tainas: 150 g toasooja võid […]
Lia Virkus soovitab: suitsukana salat
Suitsukanasalat 400 g suitsukanakintsu või -koiba 1 punane paprika 500 g jääsalatit 400 g ananassitükke omas mahlas Kaste: 2 dl majoneesi 1,5 dl hapukoort 1 tl karrit 1 tl aroomisoola Tükelda jääsalat ribadeks, samuti tükelda ka suitsukana ja paprika. Pane suurde kaussi. Nõruta ananassitükid ja lisa salatile. Sega kastmeks majonees hapukoorega, maitsesta karri ja aroomisoolaga. […]
Lia Virkus soovitab marjakook martsipani ja kookoshelvestega
10 tk3 muna 1,5 dl pruuni roosuhkrut 150 g võid 2 tl vanillsuhkrut 200 g mandliga martsipanimassi 100 g kookoshelbeid 2,5 dl nisu- või toortatrajahu 1 tl küpsetuspulbrit 350–400 g erinevaid värskeid või külmutatud marju (võib ka rabarberit) Vahusta munad suhkrutega heledaks vahuks. Sulata või, jahuta veidi ja sega muna-suhkruvahuga. Riivi või tükelda külmkapikülm martsipanimass […]
Lia Virkus soovitab: Hirsipuder rosinatega
neljaleSee on minu lapsepõlve nostalgiaroog, mida saad serveerida marjakisselliga või võisilmaga.Täna teen ise hirsiputru aeg-ajalt ka ilma rosinateta, hoopis soolasena ja vaid veega. Võisilm siis ikka kuuma pudru sisse, see annab hea meki. 2 dl hirsitangu4 dl vett5 dl piima0, 5 tl soola 2 sl suhkrut 2 dl rosinaid 2-3 sl võid Kibeka võimaliku maitse […]
LiaVirkus soovitab:tatrajahuga kapsa-plaadipirukas
18-20 tk Mahlane ja maitsev plaadipirukas saab kapsa-porganditäidisega, ka gluteenivaba. Saad seda valmistada mistahes täidisega, kana või hakkliha, ole vaid loov. 1 kg värsket kapsast 3 porgandit 1 sibulat 1 küüslauguküüs 3- 4 sl õli või võid praadimiseks soola ja pipart 1 tl muskaatpähklit Tainas: 6 muna 500 g hapukoort 350 g majoneesi 12 spl […]
Lia Virkus soovitab:Kinnine lõhe-riisipirukas ülestõsumispühade lauale
Kuuele kuni kümnele Valmistusaeg: 30 minutit + kala maitsestumiseks 1 tund + ahjus 45 minutit See uhke lehttainapirukas on kohev, paks, toekas ja mahlane! Kui oled korra selle valmis meisterdanud, teed teine kord ka. See lihtsalt maitseb nii hea! • 500–600 g lehttainast • 300 g lõhefileed • peent meresoola ja musta pipart • 1,5 […]
Lia Virkus soovitab:Virsiku-kogupiimakook
Kaheksale Valmistusaeg: 20 minutit + ahjus 25–35 minutit Lihtne muretainapõhjaga kohupiimakook maitseb alati hea. Soovi korral võid seda valmistada ka aprikoosikompotiga. Muretainapõhi: • 100 g võid • 0,75 dl suhkrut • 1 muna • 2,5 dl nisujahu • 1 tl küpsetuspulbrit Kate: • 1 suur purk (820 g) virsikukompotti • 2 dl hapukoort • 200 […]
Lia Virkus soovitab: Hirsipuder rosinatega
neljaleSee on minu lapsepõlve nostalgiaroog, mida ema meile tihti tegi. Pani malmpotiga ahju hauduma ja keetis kisselli kõrvale marjadest või õuntest-rabarberitest, millest seda parajasti võimalik oli hooajaliselt teha. Täna teen ise hirsiputru aeg-ajalt ka ilma rosinateta, hoopis soolasena ja vaid veega. Võisilm siis ikka kuuma pudru sisse, see annab hea meki. 2 dl hirsitangu4 dl […]
Lia Virkus soovitab: Tatra-hakklihapallid tomatises koorekastmes
Neljale kuni kuuele Ahjuvormis saad üheaegselt valmis nii tatart sisaldavad lihapallid kui ka maitseka koorese kastme tatra juurde. Serveeri rooga keedetud tatra ja värske salatiga.500 g segahakkliha1 suurem sibul2 küüslauguküünt2 muna1 dl tatart3 sl hakitud lehtpeterselli3 dl puljongit1 dl köögi-või vahukoort1 dl maitsestatud tomatikastetsoola, musta pipart Haki sibul ja purusta küüslauk, sega koos munade ja […]