Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Kausisalat kuumsuitsulõhega

Neljale kuni kuuele Kuumsuitsulõhega kasukalaadne kihiti laotud kausisalat maitseb alati hea, valmista see tund- paar varem ja tõsta külma, et kõik maitsed jõuaksid tasakaalustuda! 250 g kuumsuitsulõhet 4 keedetud porgandit 4 suurt keedetud muna 1 suurem hapukas õun 1 väike sibul Kaste: 2 dl majoneesi 1,5 dl maitsestamata jogurtit või hapukoort soola, sidrunipipart soovi korral […]

Lia Virkus soovitab Banaanimuffinid šokolaadiga

10‒12 tk Maiasmokkade lemmikud, mis on tänu taimeõlile ja gluteenivabale toortatrajahule ka tervislikud. Pidulikumal juhul valmista koogi peale šokolaadi-toorjuustukreem 1,5 dl taimeõli 2 muna 1 dl pruuni suhkrut 3 üliküpset banaani 100 g tumedat 70% mõrušokolaadi 2 dl toortatrajahu ( või nisujahu) 1 tl vanillsuhkrut 1 tl kaneeli 0,5 tl soola 2 tl küpsetuspulbrit Karamellkreem: […]

Lia Virkus siivitab: 15 minuti kohupiima-halvaakreem

Neljale Kiirelt valmiv kohupiima-halvaakreem on tõeliste halvaasõprade kindel lemmik. Halvaa magususest piisab, nii et suhkrut eraldi lisada polegi tarvis, ja marjad annavad meeldivalt hapuka maitse kohupiimakreemile. 400 g kohupiimapastat 200 g hapukoort 150 g halvaad 2 dl külmutatud marju (nt pohli) Vispelda kohupiim hapukoorega ja riivi halvaa jämeda riiviga. Sega hulka kergelt sulanud marjad. Jaga […]

Lia Virkus soovitab: Punane läätsesupp kanakoibadega

Neljale kuni viiele Pooletunniga saad valmis maitsva tervisliku lõuna- või õhtusöögi. Soovi korral lisa meespere rõõmuks taldrikusse ka kanakoib või -kints, mis teeb supi veelgi toekamaks. 1 suur sibul 2 küüslauguküünt 2 sl õli 2 dl punaseid läätsi 2 paprikat 1 purk purustatud tomateid 1,2 l lihapuljongit 1 loorberileht 5 tera musta pipart soola hakitud […]

Lia Virkus soovitab: Hernetamp suitsupeekoniga

Neljale-kuuele Mulle meeldib see hernetamp just ilma peekonita ja nii sobib ta iga liha-kalaroa kõrvale maitsvaks lisandiks. Aga loomulikult saab seda serveerida omaette roana ka koos pruunistatud peekoniga. 500 g kooritud kollaseid herneid 300 g porgandeid 1 suurem sibul 50 g võid 1-2 tl soola Soovi korral 400 g suitsupeekonit Pane herned eelmisel õhtul likku […]

Lia Virkus soovitab: jõhvika-kodujuustutort

Kodujuustu-jõhvikatort 10 -12 tk Ehe ja eestimaine, rukkileivapõhjal kodujuustutort on iga peolaua ehteks! Rukkileivapõhi: 150 g musta rukkileiba, ilma seemneteta 60 g võid 2 sl (pruuni )roosuhkrut Täidis: 4 dl vahukoort 3 tl vanillsuhkrut 300 g kohupiimapastat 400 g kodujuustu, nt Alma 5 tl želatiini + 5 sl vett 0,5 dl pruuni roosuhkrut 200 g […]

Lia Virkus soovitab: Kilukarussellid

Kilukarussellid 25–30 tk Valmis lehttaignaga saad kiirelt maitsvad pirukad küpsetada, kaunimad saavad minimuffinipannis küpsetatuna! Soovi korral puista täidisele ka riivitud juustu, aga ka ilma maitseb hea! 400 g külmutatud pärmi-lehttainaplaate võiga (4 tk) 3 keedetud muna 150 g anšoovist või vürtsikilu 1 sibul 3 sl hakitud tilli Riivi kooritud munad, tükelda anšoovis ja haki sibul. […]

Lia Virkus soovitab: mannabubert

Mannabubert Neljale kuni kuuele Bubert on kiire magustoit! Seda saab teha nii manna kui jahuga – mannaga tuleb see toekam, jahuga õhulisem. Kõige paremini maitseb see hapuka omakeedetud kisselliga serveeritult. 5 muna näpuotsatäis soola 1 dl suhkrut 2 tl vanillsuhkrut 1 l piima 1,5 dl mannat Eralda munakollased valgetest. Vahusta munavalged koos näpuotsatäie soolaga tihedaks […]

Lia Virkus soovitab: Tuunikalasalat

Tuunikalasalat Neljale Maitsev salat tuunikalast, köögiviljadest ja makaronidest valmib paarikümne minutiga. Samal ajal kui makaronid keevad, jõuad valmis tükeldada muud salatiained. 200g makarone 1 väikem sibul 1 karp tuunikala õlis 2 paprikat 100 g kirsstomateid 3 sellerivart Kaste: 2 dl majoneesi 1 dl hapukoort 2 küüslauguküünt 2 tl Dijoni sinepit Soola-pipart (või sidrunipipart) Keeda makaronid, […]

Lia Virkus soovitab: Tomatine ahjuhernesupp

Kuuele Maitsva tomatise hernesupi ettevalmistustöödeks kulub vaid veerand tundi, ent ahjus haudumiseks varu paar tundi aega. 4 dl kuivatatud herneid 0,5–0,6 kg suitsuseakooti või suitsuseajalgu 1 sibul 1 suurem porgand 1 dl odrakruupe 1 purk (400 g) purustatud tomateid 1 sl sinepit soola Pane herned eelmisel õhtul 6–7 dl veega likku. Enne supikeetmist kalla leotusvesi […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet