Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Aprikoosi – kohupiimapirukas

Aprikoosi – kohupiimapirukas15-leAhjusoe pärmitaignal kohupiimapirukas maitseb parimalt samal päeval.Kaunid kuldkollased aprikoosipoolikud teevad pirukast tõelise peolauaehte, paiguta nad ruudustikuna kui trips-traps-trullis.Pärmitaigen:2, 5 dl apelsinimahla või piima25 g värsket pärmi1 dl suhkrut2 tl kardemoni1 munavalgeU 7-8 dl nisujahu1 tl soola75 toasooja võidKohupiimatäidis:400 g pakikohupiima300 g hapukoort1 dl suhkrut2 tl vanillisuhkrut4 sl vanillikastmepulbrit, Ekströms2 suurt muna1 väiksem purk […]

Lia Virkus soovitab: spagetivorm kanaga

Spagetivorm kanaga neljaleKogu pere lemmik, lihtne ja hea.500 g broileri kintsuliha või -rinnafileed2 sl oliiviõli2-3 küüslauguküünt1 suur sibul1 purk (400 g) purustatud tomateid1 dl ketšupit või tomatipastat või BBQ kastet2 dl piima või kohvikoort2 tl kuivatatud punet või basiilikutSoola ja musta pipart, suhkrut300 g spagette200 g riivitud juustuKaunistuseks peotäis kirsstomateid ja ürte Keeda spagetid pehmeks, […]

Lia Virkus soovitab: kuumad tuunikala-juustusaiad

Kuumad tuunikala-kodujuustusaiad6 tkKodus võiks olla ikka mõni tuunikalakonserv ja poleks paha ka purgike ananssitükke omas mahlas.Nii on lihtne valmistada väga maitsvaid toitvaid kuumi võileibu. 6 viilu röstsaia, nt mitmevilja Leibur200 g maitsestamata kodujuustu1 tuunikalakonserv õlis, suured tükid või tomatis1 väike ananassikonserv, 227 g3 sl Hellmannsi majoneesi1 tl sidrunipipart50-70 g riivitud juustu3 sl mädarõigast või võid […]

Lia Virkus soovitab: Kinoasalat juustuga

neljale Lõuna-Ameerikast pärit kinoa (quinoa) on jõudnud ka meie poelettidele. Ülimalt tervislikud väikesed seemned on pärit maltsaliselt ning olnud ammusest ajast Andides põhitoiduaineks kartuli ja maisi kõrval, kuna taim talub hästi karmi kliimat ja kõrgust. Sisaldab palju magneesiumi ja on gluteenivaba, sobides hästi allergikutele. Kinoast valmistatud salat on kerge, samas aga väga toitev. Kinoa asemel […]

Lia Virkus soovitab: Viini šnitsel

viiele Sobib nii kiireks argiõhturoaks kui ka peolauale! Imehead krõbedad šnitslid valmivad vaid 15 minutiga. 500 g vasika-või sea välisfileed või Rakvere sea välisfileest minutipihve 2 muna 2-3 sl vett või piima 1, 5 dl jahu 1, 5 dl riivsaia ( soovitavalt isetehtud) võid ja õli praadimiseks Soola ja musta pipart Serveerimiseks 1 sidrun 6 […]

Lia Virkus soovitab: küpsetame Eesti Vabariigi aastapäevaks midagi maitsvat ja silmale ilusat!

Toortatrarull kohupiimakreemiga 10 tk Tatrajahuga saab õhulise, tervisliku ja maitsva rullbiskviidi. Rull saab imehea lihtsa hapuka õunamoosiga, aga ekstra hõrk kohupiimavahu ja mõne hapuka punase moosiga. Pidulikumal puhul on vahva rull kaunistada kreemi ja marjadega! Toortatrabiskviit: 5 muna 5 sl (mitte kuhjaga) heledat mahetoortatrajahu 5 sl suhkrut Kohupiimakreem: 4 dl vahukoort 300 g maitsestamata kohupiimapastat […]

Lia Virkus soovitab: sõbrapäevaks küpsetame banaanikeeksi

Inglise banaanikeeks Kaheksale Meie pere lemmik, mida küpsetame tihti, kui banaanid on puuviljavaagnale seisma jäänud ja nende koor tumedatäpiliseks muutunud. Just selliste, veidi üleküpsenud banaanidega tuleb keeks parim. Õppisin banaanikeeksi tegema Inglismaal sugulastel külas olles ja nüüd küpsetan seda ise nädalavahetustel. Köök ja kodu saavad kohe hommikul oivalist magusat lõhna täis. 125 g võid 2,5 […]

Lia Virkus soovitab: hapukapsad hakklihaga Võrumaa moodi

6-8-le Võrratu talveroog, mida serveeri keedetud kartulitega või lihtsalt iseseisva roana. 1 kg hapukapsast , nt Kongo talu 150 g odrakruupe 3 keskmist porgandit 600 g Kodust hakkliha, Rakvere Suhkrut, soola, pipart Vett Võid praadimiseks Koori ja riivi jämedalt porgandid, prae pannil võis kergelt läbi. Tõsta potti koos hapukapsaga, lisa peale ka sõelal külma vee […]

Lia Virkus soovitab: nostalgiaroog seastroogonov

Neljale-kuuele Maitsev argiroog, mis valmib poole tunniga. Serveeri keedetud tatra, riisi või kartulite ning meelepärase salatiga. Ka marineeritud peet sobib siia hästi! 900 g sealiha või valmistükeldatud seastrooganovi ( Rakvere) 3 sl õli 2 sibulat 2 sl jahu 7 dl kuuma vett 2 dl hapukoort 2 sl tomatipüreed maitserohelist ( tilli või lehtpeterselli) soola ja […]

Lia Virkus soovitab: nostalgiaroog Seaguljašs

Neljale-kuuele Sellest lihakastmest ei tüdine iial. Serveeri seda maitsvat lihakastet riisi, kartulipudru või keedetud kartulite ja meelepärase värske salatiga. 900 g sealiha või valmistükeldatud seaguljašši( Rakvere) 1 sibul 3 sl õli 3 sl jahu 7 dl lihapuljongit 3 sl tomatipüreed 1 tl paprikapulbrit siledalehelist peterselli soola-pipart Tükelda liha vajadusel suupärasteks kuubikuteks. Pruunista toasoojad lihatükid kahes […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet