Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga

Porgandikook laimi-toorjuustukreemiga 12 tk 3 muna 3 dl suhkrut 3 dl jahu 1 tl vanillisuhkrut 3 tl küpsetuspulbrit 1, 5 tl kaneeli 1 tl kardemoni 0, 5 tl jahvatatud ingverit soola näpuotsaga 1, 5 dl rapsiõli  300 g peenelt riivitud porgandit   Toorjuustukreem: 60 g võid 2 dl tuhksuhkrut 100 g toorjuustu 1 tl vanillisuhkrut […]

Lia Virkus soovitab:Suvikõrvitsaleib kreeka pähklitega

 Sellest kogusest saab 2 leiba: 3 muna 500 g jämedalt riivitud suvikõrvitsat 2, 5 dl rapsiõli, nt Olivia 1 tl küpsetuspulbrit 1 tl söögisoodat 3 tl kaneeli 7, 5 dl jahu 1 tl muskaatpähklit 1 tl soola 3 tl vanillisuhkrut või -ekstrakti 2, 5 dl suhkrut 2, 5 dl jämedalt hakitud kreeka pähkleid Vahusta toasoojad munad […]

Lia Virkus soovitab: Marjakook kookose ja martsipaniga

Lia Virkus soovitab põdrakanepist meelepärast valmistada

Põdrakanepiõie marmelaad5 dlImekauni värviga ja mõnusalt hapuka maitsega marmelaad. Korja põdrakanepit juulis, siis kui õied on kaunilt kirevad ning kindlasti väldi maanteeäärseid kasvukohti. Nopi varrelt õisikud ning loputa külma vee all, et sitikad-satikad siirupisse ei satuks.1 l põdrakanepiõisi5 dl vett4 sl laimist pressitud mahla ( 2 laimi)3 dl moosisuhkrutPuhasta õisikud lehtedest ja pabe suuremasse potti […]

Lia Virkus soovitab:Angervaksasiirup

1 lMidagi suvist vahvat ja eestimaist! Valmista selle siirupiga limonaadi või kasuta magustoitude magustamiseks. ca 35-40 angervaksaõisikut1 l vett4 dl suhkrut2 laimi mahl Esmalt raputa angervaksaõisikuid tugevalt nii, et eralduksid nii lahtised õied kui ka seal elutsevad putukad. Keeda veest ja suhkrust siirup, kuni suhkur on täielikult lahustunud. Pigista siirupi sisse laimidest mahl ja suru […]

Lia Virkus soovitab: Hakkliha grillvardad

HakklihavardadNeljaleVeisehakklihast saad valmistada kerged ja lahjad lihavardad, mis sobivad hästi vürtsika kastmega. Näiteks jogurti-küüslaugukastme või teravama tomatikastmega.4 puitvarrast700-800 g veisehakkliha2 muna2-3 purustatud küüslauguküünt1 dl hakitud peterselli2 tl soola0,25 tl musta pipart1 tl kuivatatud tüümianiMäärimiseks:2 sl tomatipastat2 sl sojakastet2 sl õli Pane puuvardad külma vette likku. Sega hakkliha soola, pipra ja tüümianiga. Lisa muna, petersell ja […]

Lia Virkus soovitab: rabarberikook kardemonibeseega

a16-20 tkSee on suur ja maitsev hapukas-magus plaadikook, mis on suurepärane kevadine kohvikõrvane. 400 g rabarberit (võib ka külmutatud)Tainas:150 g toasooja võid2 dl suhkrut1 tl vanillisuhkrut3 dl nisujahu2 tl küpsetuspulbrit6 munakollast1 dl piimaBesee:6 munavalget3 dl suhkrut1 tl purustatud kardemoniServeerimiseks tuhksuhkrutTükelda rabarberid.Vahusta või suhkrutega vahule. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa võivahule munakollased, piim ja jahusegu. Sega ühtlaseks […]

Lia Virkus soovitab: Emadepäeva küpsisekook

KaheksaleLihtne küpsisekook, aga maitseb väga hea! 3 pakki kandilisi küpsiseid, nt Selga iiri kohvi maitselisi küpsiseid200 g võid0,5 l pohla-, jõhvika- või kirsimoosi Murenda küpsised ja rösti koos võiga kergelt pannil. Lisa moos, sega ühtlaseks. Tõsta segu kilega vooderdatud kaussi või vormi ning lase üleöö külmas seista. Hommikuks on kook valmis. Kummuta taldrikule ja serveeri.

Lia Virkus soovitab: väikesed vaarikamoosikoogid

20 tkKui on kodus varuks vaarika-või muud hapukat paksu moosi, tasub küpsetada väikseid moosikooke, mis Rootsimaal on väga populaarsed. Hästi sobivad need kaasa ka suvisele piknikule. 200 g toasooja võid1 dl suhkrut1 sl vanillsuhkrut4 dl nisujahu1 tl küpsetuspulbrit1-2 dl paksemat vaarikamoosi20 paberist muffinivormi Vahusta toasoe või tavalise ja vanillsuhkruga. Sega jahu küpsetuspulbriga ning sega võivahu […]

Lia Virkus soovitab: Poole tunni liha-makaronipada 

Neljale kuni kuueleKevadisel karulauguhooajal kasuta küüslaugu ja basiiliku asemel ohtralt karulauku. Sega suur peotäis hakitud karulauku ja mõned supilusikatäied karulaugupestot valmis roa hulka enne serveerimist. 5-6 dl pennet või spiraalmakarone500-700 g seakaelakarbonaadi3 sl õli2 dl puljongit või vett1 punane paprika400 g külmutatud köögiviljasegu3 küüslauguküünt2 tl kuivatatud basiilikutmaitse järgi soola ja musta pipartServeerimiseks 1 pott värsket […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet