Targu kodus talita / arhiiv

Lia Virkus soovitab: Grillitud maksavardad tomati ja suitsupeekoniga

Grillitud maksavardad tomati ja suitsupeekoniga Neljale kuni kuuele Grillitud maks valmib kiirelt ja pakub hõrke maitseelamusi. Ära vaid üle küpseta! Vardasse võid tomati ja peekoniga koos lükkida paljutki veel, mis meeldib. 500 g veisemaksa 1 pakk suitsupeekonit 200 g kirsstomateid 2 punast sibulat Marinaad: 2 sl valget veini või vett 2 sl oliiviõli 2 sl […]

Lia Virkus soovitab: Rabarberi-Rita

Rabarberi-Rita 15 tk Britakoogi õeke, aga rabarberiga. Minu ammune lemmik, ikka veel ei väsi ma seda igal kevadel küpsetamast! Tänu hapukale täidisele ja ingverile pakub see kook alati imelisi maitseelamusi. Põhi: 125 g võid 1 dl suhkrut 2 munakollast 1 dl piima 1,5 dl nisujahu 2 tl küpsetuspulbrit Kate: 2 munavalget 1,5 dl suhkrut 1tl […]

Lia Virkus soovitab: kook, mida naudivad nii gluteenitarbijad kui ka mittetarbijad.

Mahlane rabarberikook toortatrajahuga 10-12 tk Mulli: Tänu toortatrajahule maitseb nagu kohupiima-rabarberikook. 4 muna 3 dl pruuni roosuhkrut (või valget) 400 g hapukoort 2 dl toortatrajahu 2 tl kaneeli 1 tl küpsetuspulbrit 500-600 g rabarberit peale suhkrut ja kaneeli Tükelda rabarber. Vahusta munad suhkruga. Lisa hapukoor ja küpsetuspulbri-kaneeliga segatud jahu. Viimaks sega hulka rabarberitükid. Kalla tainas […]

Lia Virkus soovitab: võided/määrded karulauguga

Karulaugu-fetavõie Kuuele Naudi maitsekat karulaugu-fetavõiet musta leiva, karaski, ciabatta või liha-kala kõrvale. Sobib igale poole! 400 g fetajuustu (nt Fetaki) 2-3 suurt peotäit karulauku 1-2 küüslauguküünt 1 dl külmpressoliiviõli Serveerimiseks: rukkijahuga näkileibu, karaskit, ciabattat Purusta tükeldatud karulauk, küüslauk ja õli sauseguriga ühtlaseks püreeks, sega hulka toasoe fetajuust. Säilita külmas. Karulauguvõi Kuuele Karulauguvõi valmib lihtsalt ja […]

Lia Virkus soovitab: Rabarberi-Tosca

Rabarberi-Tosca 8–10 tk Mõnusalt hapukas, samas vahvalt magus-krõbeda mandlikattega rabarberikook on kaunis nagu tort! Lia uuest raamatust Rabarber. Krõmps ja särts. 175 g võid 2,5 dl suhkrut 2 muna 2,5 dl hapukoort 5 dl nisujahu 3 tl vanillisuhkrut 1 tl küpsetuspulbrit 500 g rabarberit Mandlikate: 100 g võid 100 g mandlilaaste 1,5 dl suhkrut 2 […]

Lia Virkus soovitab : Nõgese krõbeleib seemnetega

Nõgese krõbeleib seemnetega Iseküpsetatud krõbeleib on maitsev ja hea, ise tead ju, mida sinna sisse oled pannud. Nõgesejahu otsi poest või jahvata ise kuivatatud nõgeseid. Naudi karulauguvõi või -pestoga! 250 g seemnesegu ( nt lina-, seesami ja päevalilleseemneid) 3/4 dl oliiviõli 80 g mandlijahu 1 tl peent meresoola 1 tl nõgesepulbrit Hiid 4 muna Sega […]

Lia Virkus soovitab erinevaid võideid munaga

Avokaado-munavõie Avokaadost ja munast saab imehea leivamäärde, mis on klassikalisest munavõist veelgi tervislikum. Muna sisaldab suure bioväärtusega valke, avokaado aga häid oomega-9-rasvhappeid. 3 keedetud muna 1 keskmine avokaado Rohelisi basiilikulehti 1 laim soola, musta pipart Koori munad ja avokaado, peenesta kahvliga ühtlaseks määrdeks, lisa hästi peeneks hakitud basiilikulehed. Maitsesta värskelt pressitud laimimahla, soola ja pipraga. […]

Lia Virkus soovitab: munad kauniks looduslike vahenditega!

Sibulakoored on selleks olnud vana hea klassika, aga proovi sel kevadel hoopis helesiniseid mune punase kapsa ribadega! Lõika punane kapsas ribadeks, paki munad valge riidetüki või marli sisse. Pane munad külma vette ja keeda 15 minutit. Keetmise järel lase munadel veel keeduvees liguneda, et värv tugevam jääks . Jahuta külmas vees ja paki lahti. Kel […]

Valmistume lihavõttepühadeks! Lia Virkus soovitab: klassikaline pasha

Klassikaline kohupiimapasha 10-le Midagi pole paremat klassikalisest kohupiimapashast, kui seda kord aastas pühade ajal valmistada ja kuuma kohvi kõrvale nautida! Pasha tuleks valmistada eelmisel päeval, et jõuaks rammusaks ja maitsvaks nõrguda. Kui pere on väike ja koguse poolest tundub maiust palju, valmista pashat pool antud kogusest. 1 kg pakikohupiima 250 g võid 3 munakollast näpuotsatäis […]

Lia Virkus soovitab: Leivatort ,kodujuustu anšoovise(kilufilee) ja munaga

Leivatort kodujuustu, anšoovise ja munaga 8- 10-le Võrratu tort igale peolauale, samuti lihavõtte pühade ajal! 300- 400 g viilutatud musta vormileiba, soovitavalt mitte teraleiba 50 g võid 300 g Kipperi ansoovist ehk kilufileed vürtsikastmes 4 keedetud muna Täidis: 400 g kodujuustu 1 dl majoneesi 1 dl hapukoort Hakitud tilli Kate: 200 g kodujuustu 0, 5 […]

  • ARHIIV


  • Kommenteeri saadet